Amb Josep Torres en el record
Gràcies a les intervencions plàstiques, el carrer Bisbe Cervera ha sigut un dels centres d’atenció de la fira d’enguany, punt neuràlgic en què s’han donat cita l’art i els sentiments. 4 al carrer el va omplir amb el fruit del record i l’enyorança d’un gran amic i integrant del grup, perdut recentment, Josep Torres.
Aquest és el quart any consecutiu que estos creadors participen en la Fira Gata al Carrer, però, ha sigut la més especial. Especial perquè els faltava Josep i també perquè s’han reunit més artistes que mai, huit en total. També ha estat especial perquè no han tingut el recolzament institucional que en altres ocasions van tindre. Enguany la Regidoria de Cultura no ha col·laborat i 4 al carrer ha tingut que demanar el suport a l’associació Comerç de Gata per tal de poder fer el fullet de les intervencions. Malgrat tot, el grup creatiu ha mantés la il·lusió i ha decidit prendre part a la fira del seu poble amb el que millor sap fer: plasmar els sentiments en creacions plàstiques que busquen la implicació del públic.

Les obres de 4 al carrer han estat penjades a una via estreta i amb poca llum per tal de recrear un “túnel de la vida” en què l’espectador es pot trobar diferents etapes i sentiments. Des de l’esperança, fins la tristesa, passant per la introspecció i l’anàlisi del pas per la vida. Els huit artistes van decidir que les instal·lacions foren horitzontals per tal que el públic hagués de mirar cap a dalt per a contemplar-les. D’esta manera tots miren al cel en passar pel carrer i recorden a Josep Torres. A més, en l’homenatge han participat els alumnes de l’institut que dirigia Torres, l’IES de Gata, amb una instal·lació interactiva que ha estat molt visitada i que ha propiciat la implicació directa dels visitants, sobretot dels xiquets.

Rosa Costa, Inma Rubio, Juan Pablo Signes, José Font, Roser Ruiz, Modest Sanfélix, Osvaldo Sánchez i Amalia Dalmau són els creadors que han participat en les intervencions plàstiques de 4 al carrer per a la VI Fira Gata al Carrer. Tots ells es van reunir dissabte de vesprada a l’entrada del carrer Bisbe Cervera per inaugurar-es oficialment. El col·lectiu es va mostrar agraït i orgullós de la bona resposta que el dóna sempre el seu poble. Com que les intervencions estan ja més que consolidades a Gata, segons van comentar, els artistes projecten temptar la sort en altres localitats de la comarca.