[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_gallery interval=”3″ images=”11327,10037,10034,11352,11355″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Diumenge 9 d’octubre, dins dels actes de la fira i aprofitant també que es celebra el dia dels valencians gaudirem pel matí de l’actuació de les xiquetes de l’escola de Danses de Gata, que pertanyen també al Grup de Danses la Llata.

Per la vesprada actuaran els majors amb un repertori de 7 balls en els que gaudirem de jotes, fandangos, seguidilles i més.

Paca Sivera, més coneguda com Paca Moll, es la professora de danses que els organitza. Paca va començar amb un xicotet grup d’alumnes infantils mitjançant els cursos que ofereix l’EPA i  va haver de respondre a la demanda dels majors que també volien aprendre.

Així és com esta tradició va tornar a Gata, després de extingir-se a la guerra civil. Paca que va aprendre a Xaló, on es conservava la Dansà de la festa major, va anar ensenyant a este grup d’alumnes que finalment va acabar montant el grup de danses La Llata.

El grup de Danses La Llata té com a finalitat més destacable el foment, la pràctica, l’ensenyament i l’exhibició de balls i danses populars del País Valencià.  El grup està format per 15 xiquetes i 35 adults, dels quals només 3 son homes, i curiosament està presidit per un d’ells, Antonio Signes, Cove.

Son un grup ben actiu que ràpidament s’ha integrat en tots els actes festius de la localitat com les festes, l’art al vent, la fira… i que també han actuat a les falles de València, a l’aplec de danses de les dos Marines i moltes altres actuacions.

Estan preparant un intercanvi cultural per a l’any que ve amb un grup de països catalans, ells són de Santa Eulàlia de Ronçana segons el seu president, Cove, que afig que “potenciar i cuidar les tradicions és sempre un bon símptoma de maduresa col·lectiva i social. Reconèixer el que és propi de cada cultura, potenciar-ho quan és necessari és el que han de fer tots els pobles que estimen les seves arrels, vós esperem a la propera Fira de Gata”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]