[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_gallery interval=”3″ images=”11617,11620,11623,11626,11629″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]És conegut de tots que Gata te una gran relació amb l’artesania des de fa desenes d’anys, de fet l’eslògan “l’artesania” ha acompanyat el nom de Gata molts anys, també ha segut el “Bazar de la Costa Blanca”.

Tots els que hem conegut a les nostres besàvies recordem com era costum vetllar al carrer fent un poquet de llata, o recordem grups de veïnes del carrer reunides a una casa fent llata i passant la vesprada.

Eixa llata, l’encordà de cadires, el treball amb l’espart, la reixeta de les cadires, el vímet, l’elaboració de canyissos, tots eixos sabers formen part del patrimoni immaterial de Gata.

Malgrat que hui es molt complicat trobar productes artesans que es comercialitzen, si que podem gaudir d’algunes persones que ens poden ensenyar com es feien estes faenes.

Per això la XIII Fira Gata al Carrer contarà també amb algunes demostracions d’artesania a diferents horaris. A més de la exposició permanent de cadires encordades.

Una gran ocasió per conèixer mes de la nostra cultura i del nostre passat.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]