[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_gallery interval=”3″ images=”11339,11183″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

L’Ajuntament commemora el 9 d’Octubre

En el marc de la Fira Gata al Carrer, l’Ajuntament celebra la festa del 9 d’Octubre diumenge amb varietat d’actes. A partir de les 10 del matí l’Escola Municipal de Pilota jugarà una partida al carrer Dr. Gómez Ferrer.

L’acte institucional, que tindrà lloc davant de l’Ajuntament, serà a les 10:30h.

A les 11 hores, hi haurà una demostració dels treballs artesanals de la llata i l’espart, patrimoni immaterial del municipi.

La Colla de Dolçaines i Tabals El Montgó realitzarà una cercavila a partir de les 12 hores, juntament amb les xiquetes i xiquets del grup de Danses La Llata.

Per acabar el matí, a les 12:30 hores, davant de l’Ajuntament, hi haurà una lectura pública de poemes de Vicent Andrés Estellés en la qual pot participar tot aquell que vulga.

L’Ajuntament programa rutes guiades dins  la Fira Gata al Carrer

A més de les actuacions musicals i animació cultural, enguany l’Ajuntament de Gata ha preparat una sèrie de rutes guiades per donar a conèixer un poc més del poble durant la Fira Gata al Carrer que se celebra dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre.

Dissabte a les 11 hores, l’ historiador Josep Mut guiarà una ruta urbana oferint una mirada diferents de riu raus i l’Arraval. Per la vesprada, a les 18 h, serà el torn de la ruta de vegetació mediterrània pels marges del riu Gorgos de la mà de Pepe Juan Mulet, tècnic forestal. Diumenge, a les 11 h, es donaran a conèixer alguns del processos de fabricació que continuen realitzant-se al municipi a través de la visita al Museu de Randa, Guitarres Cashimira, Frank Lilienthal i Sombreros Signes. Per a aquesta ruta és necessària la inscripció. Finalment, a les 16 h, Miguel Vives, Cronista Oficial de Gata, guiarà la ruta per la pujada del calvari fins a l’Ermita on explicarà la història de l’edifici.

Totes les rutes eixiran del punt d’encontre de l’Ajuntament i es pot realitzar la inscripció a l’oficina de turisme.

A més, com és habitual, la música també tindrà el seu protagonisme. La jornada de dissabte començarà amb la cercavila de la Banda Juvenil de Gata a partir de les 11 hores que s’inaugura la fira.

Dissabte per la vesprada, a partir de les 17h, actuarà la Rondalla de Gata.

A més a més, l’Escola Municipal de Música i Dansa també estarà present a la fira on oferirà tallers, actuacions pedagògiques.

La Banda Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Gata serà l’encarregada de la cloenda de la fira amb la seua actuació de diumenge 9 d’octubre a les 20h.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]