El pròxim diumenge 7 d’Octubre a la Fira Gata al Carrer es realitzarà la ruta de les fàbriques que durà a cap la tècnic de Creama, Rosa Alemany, serà a les 11h començant des de l’ajuntament.

Aquesta ruta guiada que té com a objectiu donar a conéixer algunes de les fàbriques tradicionals del poble serà un dels esdeveniments més interessants de la Fira Gata al Carrer, per això hui anem a presentar-vos les tres visites que es faran en aquesta ruta.

La primera fàbrica que volem presentar és Soler Bags, és una empresa familiar fundada en 1880 que es dedica a la fabricació, disseny, i exportació de bolsos i accessoris. La fàbrica compta amb una tenda-museu on hi ha maquinària i productes que han anat utilitzant al llarg del temps.

Un altra fàbrica que visitarem serà la de Joan Cashimira, una fàbrica de construcció de guitarres. Els artesans d’aquesta fàbrica cuiden al detall el procés de construcció dels seus diferents models de guitarra per aconseguir un so únic i característic.

Per finalitzar l‘empresa que volem presentar-vos és La Seranda, un lloc on es podrà gaudir d’una escaldà, ja que esta empresa es dedica a ensenyar com es realitza aquesta activitat a la gent que no ho coneix i perquè l’escaldà s’ha convertit en BIC, bé d’interés cultural.

1921974_759452624125120_1157407505856239689_n

La Conselleria d’educació, Investigació, Cultura i Esport va nombrar el procés de convertir el raïm en pansa en BIC, després de la petició de Javier Scotto, alcalde de Jesús Pobre.  D’aquesta manera es mantindrà i es preservarà aquest ritual que porta tants anys practicant-se a la Marina Alta, Marina Baixa, La Safor i La Vall d’Albaida.

antic riurauAra ja saps les visites que farem a la ruta de les fàbriques així que t’esperem per gaudir tots junts d’aquests negocis tradicionals del nostre poble, Gata de Gorgos.