presentació 15 anys de fira15 anys de fira, els comerciants i veïns de Gata celebrem el 15 aniversari del moviment promocional més gran que mai ha conegut el poble.

Una fira única a la comarca en la que els comerciants associats a Comerç de Gata han posat tot de la seua part per aconseguir una gran fira. Una fira que ocupa tot el centre del poble i en la que tot el que es presenta ho pots trobar la resta de l’any als comerços habituals.  Això sumat a que també es un moviment cultural on participen associacions i colles locals per oferir un temps d’oci als visitants partint d’allò que saben fer.

PRIMERA EXPOSICIÓ DE TRENS LEGO A LA MARINA ALTA

Enguany Gata ha volgut oferir una novetat de cara als xiquets i ho ha aconseguit. Es celebrarà la primera exposició d’aficionats a LEGO el cap de setmana de la fira. Esta exposició que ve de la ma de l’associació Valbrick estarà oberta dissabte tot el dia i diumenge fins les 14 hores, per tal que tots els aficionats LEGO que vulguen apropar-se a Gata puguen desfruitar-la.

La temàtica escollida per a esta exhibició es la de “Trens i Cases”, de fet contarem amb més de 10 màquines de tren  i més de 50 vagons. El nombre de peces que s’utilitzaran superarà les 50.000 i el muntatge de la exposició començarà el divendres 5 per estar llest el dissabte a primer hora.

A més de la exhibició de estes construccions LEGO, també tindrem diversos tallers gratuïts com el de “Ruedas Locas “, “Briconsejos” i visita guiada, a més d’uns altres tallers que es pagaran com son el de “construcció ràpida”, “busca al intrús” i “endevina les peces”.

Una oportunitat única de veure a la Marina Alta, a Gata de Gorgos en concret una macro exposició LEGO i un muntatge sorprenent que agradarà a tots els menuts. El lloc escollit per a l’event és l’espai jove de l’edifici de l’Ajuntament.

grup presentacioNovetat a la Fira Gata al Carrer, el carrer de  Salut.

La fira presenta un altra novetat per a tots aquells preocupats per la salut, un carrer de la salut on controlar varies dolències i fer-se diferents proves.

Els visitants podran accedir a una medició de la tensió ocular o una revisió del canal auditiu, al carrer de la salut, de la ma de Òptica Signes els dos dies de fira. A més de gaudir al seu estand de tot allò relacionat en la salut natural i provar productes nous.

També es pot prendre la tensió o un electrocardiograma, gràcies a Grimalt Assegurances que ens durà allí en directe a l’hospital IMED.

De part de la Farmàcia Tormos es podrà accedir a una densitometria ósea per conèixer el nivell d’osteoporosi.

A més també hi haurà unes pràctiques per aprendre a utilitzar un desfibril·lador en el cas de haver-lo de gastar.

El carrer de la moda, un altra novetat amb desfilades i més

Un altra novetat de la XV Fira Gata és el Carrer de la Moda, un espai en el que la moda local estarà representada i on passaran coses durant els dos dies.

Perruqueries, estètiques, complements i roba es donen cita al carrer de la moda, on el dissabte per la vesprada hi haurà diverses desfilades on quintos i quintes de la localitat actuaran de models de passarel·la per mostrar pentinats i moda que es pot comprar dins del poble.

A més durant el dia estaran allí les perruqueres que intervenen a la desfilada preparant en directe els pentinats de les models. També hi haurà DJ i un photocall on fer-se una foto per a concursar en el sorteig d’un bon grapat de regals relacionats amb la moda.

Tots els que s’acosten i es facen una foto per a les xarxes socials amb el hashtag #ModaGata i #firagataalcarrer entraran en un sorteig el dissabte i un altre el diumenge.

Torna l’exhibició D’AUS DE RAÇA A LA FIRA GATA AL CARRER

Un any més l’Exhibició d’Aus de Raça torna a la Fira Gata al Carrer, el pròxim dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre al carrer la Bassa al lloc habitual.

Esta exhibició és un dels atractius més coneguts de la fira i és gràcies als veïns de Gata aficionats a este tipus d’aus que estan associats a AVIVAL, l’associació de criadors de races de gallines, palomes, conills i silvestres autòctones, que va nàixer en 2004. Aquesta associació realitza una exhibició anual en diferents localitats de la comunitat valenciana per donar a conéixer aquesta afició, i les nombroses races d’aus que cuiden i crien. En l’exhibició col·laboren socis d’AVIVAL de tota la comunitat  duent els seus animals, i també col·labora l’associació amb les gàbies, cartells…

A la visita es poden trobar moltes varietats de gallines i pollastres, a més d’oques, patos, palomes…  és un plaer contemplar la bellesa d’aquests animals.

La visita a l’exhibició que hi haurà dins la XV Fira Gata al Carrer serà gratuïta com sempre, i quasi tots els animals que hi haurà estaran a la venda. A més tots els visitants podran col·laborar en esta iniciativa comprant paperetes pel sorteig de dos sopars a la Cosa Nostra. Hi haurà un sorteig per dia, un el dissabte i un altre el diumenge. El guanyador serà el coincident amb els tres últims números del sorteig de l’ONCE.

Rutes de la XV fira gata al carrer

En esta edició de la Fira Gata al Carrer, tindrem l’oportunitat de conèixer i descobrir els racons més interessants de Gata tant dins del propi poble com pels seus paisatges muntanyosos que voregen Gata. L’Ajuntament ha organitzat una vegada més una sèrie de rutes per ensenyar la localitat als visitants.

Començant pel dissabte 6 d’Octubre es farà una ruta guiada per conèixer l’Ermita del poble a càrrec de Miguel Vives. La ruta tindrà lloc a les 16:30h des de l’ajuntament i en ella ens presentaran els misteris del paratge que envolta la famosa Ermita de Gata, seu del miracle de l’Arbre Blanc.

Pel diumenge 7 han preparat 2 rutes. En primer lloc tindrà eixida la ruta senderista, des del centre d’informació de la Touristinfo Gata a les 9h del matí. Aquesta ruta serà la inauguració d’una nova variant del PR412.1 del Tossal del Moro, animat a descobrir aquesta variant fent la caminada amb la gent del poble. La ruta, de dificultat mitjana, té una duració aproximada de 4h i el seu recorregut es de 10’5km aproximadament.

La inscripció per a assistir a aquesta eixida senderista es totalment gratuïta pots apuntar-te a través del facebook de la fira o també ho pots fer en la Tourist Info Gata, a través del mail gata@touristinfo.net , el telèfon (965757317), o el mateix dia abans de l’eixida. Hi haurà un màxim de 50 persones.

En acabar la ruta i per que pugeu seguir gaudint de la XV Fira Gata al Carrer s’ha posat a disposició de tots els participants un servei de dutxes en el pavelló d’esports de 13:30h a 14:30h. Es recomana portar roba i calçat adequat per a la ruta, aigua i esmorzar.

Per acabar el diumenge es realitzarà la ruta de les fàbriques, una ruta guiada a càrrec  de la tècnic de Creama, Rosa Alemany. Serà a les 11h i tindrà eixida a l’ajuntament. Aquesta ruta té com a objectiu d’ur als visitants a conéixer algunes de les fàbriques més tradicionals, es podrà gaudir del seu encant i descobrir el funcionament d’aquestes històriques fàbriques.

 

Com sempre, Els Carros, protagonistes de la fira

Si hi ha una cosa autèntica a la Fira Gata al Carrer son els carros tradicionals recorrent el poble i pujant tant a xiquets com a majors que vullguen conèixer el poble des de dalt d’un carro.

Des de fa 15 anys, l’associació de carreters de Gata, “Amics del Cavall” s’encarrega d’esta activitat. Estem parlant d’uns vertaders enamorats de la criança del cavall i del passeig en carro tradicional. No cal més que seguir-los un poc per saber que no paren tot l’any acudint a concentracions i organitzant esdeveniments relacionats amb els carros.

Gata celebra el 6e campionat d’escacs Fira Gata al Carrer

A més de 15 anys de fira també es celebren 6 anys d’escacs a la fira, un campionat que ha anat guanyant en reconeixement i s’ha assolit com una de les cites comarcals més importants amb els escacs.

El campionat es celebrarà el diumenge 7 d’octubre pel matí i els interessats ja podeu inscriure’s a través del correu electrònic franciscomorato71@yahoo.es o al telèfon 659826070.

Com cada any serà un emocionant torneig que es jugarà al carrer de 10 a 13 hores, en finalitzar es farà entrega dels premis, que seran 3 premis de 100 €, 35€ i 25 euros, y tres premis més infantils que seran 3 regals. Els premis s’entregaran en forma de xec regal per a gastar dins del Comerç de Gata.

Com cada any la gastronomia a la fira torna a ser la protagonista.

Enguany la fira s’ha disposat de manera especial per a que per dins del recorregut els visitants puguen asseure’s a menjar i beure a l’hora que vulguen. Les tauletes estaran disposades entre els estands de menjar i beguda, de manera que amb unes salsitxes a la planxa d’un dels carnissers tradicionals i una cervessa artesana de Gata seuràs allí mateix a desfruitar del teu menjar amb una bona música i tot l’ambient de la fira.

La gastronomia estarà oberta tot el dia, no cal esperar a la nit per gaudir de la Fira, ja que la Fira a Gata és una fira de dia, on anar amb els xiquets o amb els majors de la casa. Des de les 10 h del matí fins les 22 hores estarà activa.

 

48 hores d’activitats i atractius per a atraure visitants cap al poble

Des de l’Associació Comerç de Gata s’han preparat un bon grapat d’activitats, tallers, tasts, i atractius de compra per a que els visitants coneguen millor el poble i desfruiten la seua visita tot el dia.

 

 

 

presentació 15 anys de fira15 anys de fira, els comerciants i veïns de Gata celebrem el 15 aniversari del moviment promocional més gran que mai ha conegut el poble.

Una fira única a la comarca en la que els comerciants associats a Comerç de Gata han posat tot de la seua part per aconseguir una gran fira. Una fira que ocupa tot el centre del poble i en la que tot el que es presenta ho pots trobar la resta de l’any als comerços habituals.  Això sumat a que també es un moviment cultural on participen associacions i colles locals per oferir un temps d’oci als visitants partint d’allò que saben fer.

PRIMERA EXPOSICIÓ DE TRENS LEGO A LA MARINA ALTA

Enguany Gata ha volgut oferir una novetat de cara als xiquets i ho ha aconseguit. Es celebrarà la primera exposició d’aficionats a LEGO el cap de setmana de la fira. Esta exposició que ve de la ma de l’associació Valbrick estarà oberta dissabte tot el dia i diumenge fins les 14 hores, per tal que tots els aficionats LEGO que vulguen apropar-se a Gata puguen desfruitar-la.

La temàtica escollida per a esta exhibició es la de “Trens i Cases”, de fet contarem amb més de 10 màquines de tren  i més de 50 vagons. El nombre de peces que s’utilitzaran superarà les 50.000 i el muntatge de la exposició començarà el divendres 5 per estar llest el dissabte a primer hora.

A més de la exhibició de estes construccions LEGO, també tindrem diversos tallers gratuïts com el de “Ruedas Locas “, “Briconsejos” i visita guiada, a més d’uns altres tallers que es pagaran com son el de “construcció ràpida”, “busca al intrús” i “endevina les peces”.

Una oportunitat única de veure a la Marina Alta, a Gata de Gorgos en concret una macro exposició LEGO i un muntatge sorprenent que agradarà a tots els menuts. El lloc escollit per a l’event és l’espai jove de l’edifici de l’Ajuntament.

grup presentacioNovetat a la Fira Gata al Carrer, el carrer de  Salut.

La fira presenta un altra novetat per a tots aquells preocupats per la salut, un carrer de la salut on controlar varies dolències i fer-se diferents proves.

Els visitants podran accedir a una medició de la tensió ocular o una revisió del canal auditiu, al carrer de la salut, de la ma de Òptica Signes els dos dies de fira. A més de gaudir al seu estand de tot allò relacionat en la salut natural i provar productes nous.

També es pot prendre la tensió o un electrocardiograma, gràcies a Grimalt Assegurances que ens durà allí en directe a l’hospital IMED.

De part de la Farmàcia Tormos es podrà accedir a una densitometria ósea per conèixer el nivell d’osteoporosi.

A més també hi haurà unes pràctiques per aprendre a utilitzar un desfibril·lador en el cas de haver-lo de gastar.

El carrer de la moda, un altra novetat amb desfilades i més

Un altra novetat de la XV Fira Gata és el Carrer de la Moda, un espai en el que la moda local estarà representada i on passaran coses durant els dos dies.

Perruqueries, estètiques, complements i roba es donen cita al carrer de la moda, on el dissabte per la vesprada hi haurà diverses desfilades on quintos i quintes de la localitat actuaran de models de passarel·la per mostrar pentinats i moda que es pot comprar dins del poble.

A més durant el dia estaran allí les perruqueres que intervenen a la desfilada preparant en directe els pentinats de les models. També hi haurà DJ i un photocall on fer-se una foto per a concursar en el sorteig d’un bon grapat de regals relacionats amb la moda.

Tots els que s’acosten i es facen una foto per a les xarxes socials amb el hashtag #ModaGata i #firagataalcarrer entraran en un sorteig el dissabte i un altre el diumenge.

Torna l’exhibició D’AUS DE RAÇA A LA FIRA GATA AL CARRER

Un any més l’Exhibició d’Aus de Raça torna a la Fira Gata al Carrer, el pròxim dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre al carrer la Bassa al lloc habitual.

Esta exhibició és un dels atractius més coneguts de la fira i és gràcies als veïns de Gata aficionats a este tipus d’aus que estan associats a AVIVAL, l’associació de criadors de races de gallines, palomes, conills i silvestres autòctones, que va nàixer en 2004. Aquesta associació realitza una exhibició anual en diferents localitats de la comunitat valenciana per donar a conéixer aquesta afició, i les nombroses races d’aus que cuiden i crien. En l’exhibició col·laboren socis d’AVIVAL de tota la comunitat  duent els seus animals, i també col·labora l’associació amb les gàbies, cartells…

A la visita es poden trobar moltes varietats de gallines i pollastres, a més d’oques, patos, palomes…  és un plaer contemplar la bellesa d’aquests animals.

La visita a l’exhibició que hi haurà dins la XV Fira Gata al Carrer serà gratuïta com sempre, i quasi tots els animals que hi haurà estaran a la venda. A més tots els visitants podran col·laborar en esta iniciativa comprant paperetes pel sorteig de dos sopars a la Cosa Nostra. Hi haurà un sorteig per dia, un el dissabte i un altre el diumenge. El guanyador serà el coincident amb els tres últims números del sorteig de l’ONCE.

Rutes de la XV fira gata al carrer

En esta edició de la Fira Gata al Carrer, tindrem l’oportunitat de conèixer i descobrir els racons més interessants de Gata tant dins del propi poble com pels seus paisatges muntanyosos que voregen Gata. L’Ajuntament ha organitzat una vegada més una sèrie de rutes per ensenyar la localitat als visitants.

Començant pel dissabte 6 d’Octubre es farà una ruta guiada per conèixer l’Ermita del poble a càrrec de Miguel Vives. La ruta tindrà lloc a les 16:30h des de l’ajuntament i en ella ens presentaran els misteris del paratge que envolta la famosa Ermita de Gata, seu del miracle de l’Arbre Blanc.

Pel diumenge 7 han preparat 2 rutes. En primer lloc tindrà eixida la ruta senderista, des del centre d’informació de la Touristinfo Gata a les 9h del matí. Aquesta ruta serà la inauguració d’una nova variant del PR412.1 del Tossal del Moro, animat a descobrir aquesta variant fent la caminada amb la gent del poble. La ruta, de dificultat mitjana, té una duració aproximada de 4h i el seu recorregut es de 10’5km aproximadament.

La inscripció per a assistir a aquesta eixida senderista es totalment gratuïta pots apuntar-te a través del facebook de la fira o també ho pots fer en la Tourist Info Gata, a través del mail gata@touristinfo.net , el telèfon (965757317), o el mateix dia abans de l’eixida. Hi haurà un màxim de 50 persones.

En acabar la ruta i per que pugeu seguir gaudint de la XV Fira Gata al Carrer s’ha posat a disposició de tots els participants un servei de dutxes en el pavelló d’esports de 13:30h a 14:30h. Es recomana portar roba i calçat adequat per a la ruta, aigua i esmorzar.

Per acabar el diumenge es realitzarà la ruta de les fàbriques, una ruta guiada a càrrec  de la tècnic de Creama, Rosa Alemany. Serà a les 11h i tindrà eixida a l’ajuntament. Aquesta ruta té com a objectiu d’ur als visitants a conéixer algunes de les fàbriques més tradicionals, es podrà gaudir del seu encant i descobrir el funcionament d’aquestes històriques fàbriques.

 

Com sempre, Els Carros, protagonistes de la fira

Si hi ha una cosa autèntica a la Fira Gata al Carrer son els carros tradicionals recorrent el poble i pujant tant a xiquets com a majors que vullguen conèixer el poble des de dalt d’un carro.

Des de fa 15 anys, l’associació de carreters de Gata, “Amics del Cavall” s’encarrega d’esta activitat. Estem parlant d’uns vertaders enamorats de la criança del cavall i del passeig en carro tradicional. No cal més que seguir-los un poc per saber que no paren tot l’any acudint a concentracions i organitzant esdeveniments relacionats amb els carros.

Gata celebra el 6e campionat d’escacs Fira Gata al Carrer

A més de 15 anys de fira també es celebren 6 anys d’escacs a la fira, un campionat que ha anat guanyant en reconeixement i s’ha assolit com una de les cites comarcals més importants amb els escacs.

El campionat es celebrarà el diumenge 7 d’octubre pel matí i els interessats ja podeu inscriure’s a través del correu electrònic franciscomorato71@yahoo.es o al telèfon 659826070.

Com cada any serà un emocionant torneig que es jugarà al carrer de 10 a 13 hores, en finalitzar es farà entrega dels premis, que seran 3 premis de 100 €, 35€ i 25 euros, y tres premis més infantils que seran 3 regals. Els premis s’entregaran en forma de xec regal per a gastar dins del Comerç de Gata.

Com cada any la gastronomia a la fira torna a ser la protagonista.

Enguany la fira s’ha disposat de manera especial per a que per dins del recorregut els visitants puguen asseure’s a menjar i beure a l’hora que vulguen. Les tauletes estaran disposades entre els estands de menjar i beguda, de manera que amb unes salsitxes a la planxa d’un dels carnissers tradicionals i una cervessa artesana de Gata seuràs allí mateix a desfruitar del teu menjar amb una bona música i tot l’ambient de la fira.

La gastronomia estarà oberta tot el dia, no cal esperar a la nit per gaudir de la Fira, ja que la Fira a Gata és una fira de dia, on anar amb els xiquets o amb els majors de la casa. Des de les 10 h del matí fins les 22 hores estarà activa.

 

48 hores d’activitats i atractius per a atraure visitants cap al poble

Des de l’Associació Comerç de Gata s’han preparat un bon grapat d’activitats, tallers, tasts, i atractius de compra per a que els visitants coneguen millor el poble i desfruiten la seua visita tot el dia.