Sabem que el planeta necessita que el cuidem i, per això, cada dia és més freqüent veure a empreses i particulars intentant ajudar i millorar per a això.

Entre les petites accions que podem realitzar estan les famoses 3R; Reduir, Reciclar i Reutilitzar.

Reduir; Es tracta de simplificar el consum dels productes directes per a evitar el major desaprofitament i també la reducció d’envasos. Per exemple, podem comprar dues garrafes d’aigua en comptes d’un pack de 6 ampolles.

Reutilitzar; Poder tornar a utilitzar les coses i donar-los la major utilitat possible abans que arribi l’hora de desfer-nos d’elles, atès que en disminuir el volum de les escombraries.

Reciclar; És la forma més coneguts per tots de protegir el planeta i que consisteix en el procés de sotmetre els materials a un procés en el qual es puguin tornar a utilitzar, reduint de forma veritablement significativa la utilització de nous materials, i amb això, mes escombraries en un futur.

Jaime Signes – Tien21

A Gata son moltes les empreses que ja aposten per este model de negoci i que amb el que fan, ajuden també al medi ambient.

A la Fira d’este 2022 tindrem una zona on podràs trobar-los tots;

Tien21 ens mostrarà les seves plaques solars, energia renovable que cada dia està més de moda i que ajuda a cuidar el planeta mentre estalvies en la teva factura de la llum. En el seu Estand t’ho explicaran tot sobre elles.

També ens mostraran el cotxe del futur; El cotxe elèctric.

Iliüi eco-design són experts en el reciclatge i ho fan transformant una simple llauna en una cosa preciosa; Llums. Són fetes a mà, amb molt de gust i detall i a uns preus molt assequibles. Aquesta parella d’italians va arribar a Gata buscant pau i començant aquest projecte que des de 2013 només ha fet que créixer.

També faran un taller on tu mateixa podràs fer la teva pròpia llum!

Associació Apicultors: Aquesta associació es dedicada a la criança de les abelles amb les cures necessàries i amb l’objectiu d’obtenir mel pura i 100% de La Marina Alta. Al seu Estand podràs comprar la mel que més t’agrade i emportar-te a casa un poquet de la dolçor de La Marina.

Detycel ens portaun estand ple de productes ecològics per a la neteja de les nostres llars i sempre pensant en el medi ambient amb els seus productes a granel i en bosses de paper!

Detycel

Glopglop es la solució ecològica que t’allibera de comprar i emmagatzemar ampolles d’aigua i que proporciona prestigi al seu local podent oferir la teva pròpia marca d’aigua. El seu sistema utilitza gas refrigerant R290 que és totalment natural i té un impacte nul en l’efecte d’hivernacle.

Óptica i Dietètica Signes; Dedicats també a la Dietètica, al Estand d’este any de la Fira trobaràs mostres dels productes que ofereixen a part de un taller sobre Kombucha per a donar a conèixer esta beguda de moda.

Una fira ecològica que té molt que oferir i on no pots deixar de visitar perquè vas a trobar moltes solucions i propostes per la cura del medi ambient, la natura i d’un mateix.