Tornem amb més alegria que mai perquè enguany la fira Gata al Carrer és més que mai. Després de 2 anys sense poder celebrar la major fira del comerç de la comarca de la Marina Alta, Gata torna a eixir al carrer celebrant l’alegria de tornar.

Gata vol celebrar amb tots l’alegria de poder sortir de nou al carrer, ajuntar-nos i mostrar-li al món tot el que en este poble tan artesà saben fer. Però durant aquests dos dies no sols hi haurà artesania. També trobaràs música, gastronomia, comerç local i un sense fi d’activitats per a petits i majors.

La fira d’este 2022 és una de les més completes dels últims anys per lo que podràs vindre a passar el dia i en tot moment tindràs alguna cosa que fer o mirar així que carrega les piles perquè tens faena per a rato!

Què fer a la 17é Fira Gata al Carrer?

Només entrar per la Plaça Espanya, trobaràs dos bars a principi de carrer on pots esmorzar, dinar o sopar. Si el que et ve de gust és embotit de la carnisseria i directament al plat, podràs comprar-te el que t’apetixca de la Carnisseria Peixet i torrar-ho al restaurant Arrels, just davant d’ell i menjar-ho enseguida.

En aquest carrer trobaràs també floristeries, artesania de la mà de l’Escola Per a Adults que estaran fent boixet, brodats i un sense fi de tècniques de teixir o més gastronomia on podrás degustar, per exemple, unes coques de La Cosa Nostra acompanyades d’una cervesa elaborada per Cerveseros Gateros) i fetes les dos amb el Blat de La Marina.

EPA fent diferents tècniques de teixir

No pots perdre’t la zona de la EcoFira, un espai que pretén promocionar i donar difusió als valors mediambientals, el consum responsable, la artesania… Estarà ubicada al final de C/ Dr. Moratal, podràs trobar a Jaime Signes amb l’energía solar fotovoltaica, a Iliüi Eco Design Handmade que reutilitza llandes de tomaca o olives per a fer unes làmpares 100% artesanals i fetes a Gata.

També trobarem a l’Associació d’Apicultors amb la seua mel o a Detycel amb productes ecològics per a la neteja de la llar i a granel, per a reduir plàstics i residus.

Òptica Signes oferirà degustacions de la seva secció d’herboristeria i dietètica amb productes naturals i ecològics i Glopglop ens mostrarà el seu sistema de filtrat d’aigua per a poder així reduir la quantitat d’ampolles de plàstic utilitzades tant a casa com en restaurants i bars.

Jaime Signes-Tien21

Pots continuar el teu passeig pel Carrer Sant Miguel, on trobaràs un sense fi de comerços locals com a botiga de roba, perfumeria, fleques o botigues de barrets. Ací podràs entretenir-te durant una bona estona ja que si alguna cosa té Gata són comerços, molts d’ells centenaris.

Els més menuts també tenen la seva zona en la Fira. Trobaràs les famoses “Volta amb carro”, una de les activitats preferides dels nens i nenes ja que tenen l’oportunitat de pujar al carro i passejar amb els cavalls gràcies a l’Associació Amics del Cavall de Gata. El parc infantil i els Eco Karts els trobarás este any al C/ La Pau i on també es situarà l’expocició de LEGO, tot un espectacle per als fans d’aquest joc de construcció.

A part de divertir-se, també hi haurà lloc per a l’aprenentatge gràcies a CODA, que impartirà tallers de com fer castanyoles, taller de Gospel i molta molta música.

On menjar?

La 17é Fira de Gata al Carrer arriba plena de racons on poder degustar la meravellosa gastronomia valenciana.

Els carrers de Gata es plenaran d’estands on poder comprar els embotits més tradicionals fets a les carnisseries del poble com la Sobrassada de La Marina, unes coques típiques o pastissets per a dinar o sopar dels forns de pa o parar-te a fer-te una cervesa amb tapes dels bars i restaurants. Per suposat, no faltaran els dolços que tanta goleta ens fan a tots i totes.

Si vols berenar ben berenat i ets amant dels bunyols de carabassa…No et pots perdre l’estand de les Bunyoleras, que estaran el Dissabte 8 i des de les 16h. fent bunyols!

Durant tota la fira trobaràs taules i cadires on poder-te asseure i menjar, berenar o sopar mentre xarres amb els amics i amigues, familia o coneguts que et vagis trobant.

I com no, no pots anar-te’n sense provar la famosa “aigualimon” de Gata feta per Ca El Tramusser. Esta gelateria centenària porta guardant el secret del seu granisat des que va començar a servir-lo i, junt amb les seva famosa “Clòtxina” de gelat, és el seu producte més venut.

Horaris de les activitats

Et contem tots els tallers que pots fer, l’horari dels desfiles de moda, els concerts de música i els estands on provar alguna tapa amb una bona cervesa. 

DISSABTE 8 D’OCTUBRE.

10:00-13:00h.: Campionat d’Escacs.

10:00-11:00h.: Taller de Llata al estand de FPA.

11:00-12:OOh: Ruta a l’Ermita amb Miquel Vives.

12:00-13:00h:

 • Inauguració de la fira 
 • Degustació de coques de La Cosa Nostra amb Blat de la Marina i Cervesa amb Blat de La Marina de Cerveseros Gateros.
 • Cercavila amb la Banda de Música Coda.

13:00-14:00H:

 • Actuació de les DANSES.
 • Actuació musical sorpresa al estand de Cerveseros Gateros i La Cosa Nostra.

16:00h: Les Bunyoleres a La Fira començaran a fer bunyols.

16:30-18:30h: Taller-Concurs Recicla y Gana al estand de Iliüi.

17:00-18:00h.

 • Taller per a xiquets i xiquetes de fer castanyoles al estand de CODA.
 • Gatukada pels carrers de la Fira.

18:00-19:00h.

 • Taller de Karaoke al estand de CODA.
 • Desfilada dels quintos de roba i complements de la mà de Tonia, Òptica Signes i Ana Moda.

19:30h. Concert de música al carrer a càrrec de Pub Kiros.

DIUMENGE 9 D’OCTUBRE

10:00-13:00H. 8é Campionat d’escacs.

11:00h. Ruta de plafons ceràmics del poble amb Miguel Vives.

12h. Obertura del barril de cervesa IPA acomanyat d’aperitius de La Cosa Nostra als estands de Cerveseros Gateros i La Cosa Nostra.

12:00-13:00h. Cervacila Colla de donçainers.

12:30h. “Abrazos Gratis” al estand de CODA.

16:30-18:30h. Taller-Concurs Recicla y Gana al estand de Iliüi.

18:00-19:00h.

 • Passarel·la de moda infantil i juvenil de la mà d’Ana Moda.
 • Taller de Gospel al estand de CODA.
 • Taller de maquillatge al estand de FPA.

20:00-21:00h. Cloenda de la Fira amb la Banda de Musica Juvenil.

Este any no et pots pedrer la Fira de Gata al Carrer! T’esperem el 8 i el 9 d’octubre.