Blat de la Marina és un projecte de l’Associació sociocultural del riurau de Jesús Pobre que va sorgir inicialment per recueprar la Festa del Batre, tradició per conmemorar el final de la collita del blat  però al no trobr prou blat per a la celebració, van decidir plantar-ne.

Van començar amb un bancal menut i actualmente ja tenen un centenar de fanecades de blat i no paren de sumar terres destinades al cultiu d’aquest cereal!

També van aconseguir un antic molí per a poder produïr la seva propia farina.

Poc a poc han anat recuperant les varietats autòctones de blat i també les antigues tradicions quasi perdudes amb un projecte sostenible.

Fotografía: Facebook Blat de la Marina

Este projecte vol seguir creixent per donar a coneixer el blat de La Marina, d’una qualitat i sabor diferent al blat convencional per lo que están col·laborant amb forners, cuiners i consumidors de la zona per a que vagen introduïnt este aliment a les seves cuines i cases.

On podem degustar el Blat de la Marina a la Fira de Gata al Carrer?

El día 8 d’octubre a les 12h., a la Fira de Gata al Carrer, podrás degustar unes coques de La Cosa Nostra acompanyades d’una cervesa elaborada per Cerveseros Gateros) i fetes les dos amb el Blat de La Marina.

Cerveseros Gateros elaboren al poble i amb ingredients 100% naturals, sense additius i sense conservants artificials una cervesa sense filtrar i sense pasteuritzar en la que a més, el gas i l’escuma s’obtenen de manera natural, asseient millor i sent així més digestiva.

La Cosa Nostra es reinventa cada dia per oferir novetats culinàries i originals a tots els que la visiten, moltes d’elles, amb productes de proximitat i de La Marina.

¡No t’ho pots pedre!