La tradició i la cultura és una part fonamental de Gata i, per descomptat, de la Fira Gata al Carrer. Cada any són moltes les activitats que es realitzen durant la fira per a mostrar a tots i totes les arrels de Gata.

A continuació us expliquem quines activitats culturals podràs trobar durant el 7 i el 8 d’octubre ací.

MÚSICA I BALL

Aniràs escoltant música durant gairebé tot el dia. Durant els dos dies sonarà La Rondalla de Gata, la Gatukada, la banda de música, un DJ en l’estand de Cervesers Gateros i fins i tot un escenari perquè tu mateix pugues improvisar una sessió de Jam Session, en l’estand de Gata Fan Club.

A les 17h. del dissabte, podràs ballar a ritme de tambors amb la Gatukada. Estaran tocant per tot el recinte així que no te’ls pots perdre!

El dissabte a les 18:30h. podràs veure ballar al grup de Dansa La Llata, els qui mantenen viva esta tradició i que a més estan ensenyant els seus balls tradicionals a les futures generacions.

Per a finalitzar la Fira, la banda de música Juvenil de Gata tancarà amb la seua música esta Fira de Gata al Carrer 2023.

RUTES MÍTIQUES PELS RACONS DE GATA

Gràcies a Miguel Vives, podrem gaudir de 2 rutes per Gata durant el 7 i el 8 d’octubre.

El dissabte 7, Miguel ens portarà a l’Ermita del poble, un lloc emblemàtic i amb molta història que ell ens comptarà amb tot luxe de detall.

El diumenge 8 serà el torn dels Coves Roges, un altre passeig mític per als amants del senderisme.

Els dos dies sortiran des de l’oficina de turisme.

DEMOSTRACIÓ DE COM FER UN CANYIS

El canyis és un altre element tradicional i centenari que s’utilitzava per a assecar el raïm que després es convertiria en pansa. Gata va ser un gran conreador d’esta deliciosa menja però hui dia costa ja trobar qui sàpiga crear-los.

Així que si t’agrada la tradició, no pots perdre’t esta demostració que tindrà lloc durant la Fira de Gata al Carrer 2023.

DEMOSTRACIÓ DE MALLA I MACRAMÉ

En l’estand de l’EPA, podràs veure una demostració d’esta curiosa tradició: La malla i el macramé. Esta manera de teixir és una tècnica artesanal que no tothom és capaç de realitzar. No t’ho pots perdre!