El regidor de comerç de l’Ajuntament de Gata, Toni Signes, junt a la Presidenta de l’associació de comerciants de Gata, Paqui Signes, ens han presentat esta vesprada tot el que tenen preparat per a la propera Fira Gata al Carrer.

Paqui Signes, ha destacat l’esforç que com sempre fan els comerciants per eixir al carrer i lluir al màxim eixe cap de setmana en el que el comerç local és protagonista. En paraules de la presidenta “es un cap de setmana en el que mereix visitar-se el poble, ja que tots els comerços, tant els que ixen a la fira com els que no, están oberts i preparats amb les millors propostes pels visitants. Gata no decp, i sempre és un goig veure les propostes de forners, carnissers, botigues de moda, i moltes altres propostes comercials.”

Per la seua part el regidor de Comerç, Toni Signes, ha manifestat el ple recolzament, com ve sent habitual, per part de l’Ajuntament a la Fira, que “ja forma part de la identitat del poble”. El suport de l’ajuntament ha estat present tant a les activitats lúdiques com culturals, al muntatge dels stands i com no, també a la promoció de la fira. El regidor ha volgut “convidar a veïns i visitants que estiguen a la comunitat el pròxim cap de setmana a que s’acosten a Gata, que coneguen este poble amb el gran encant que te i també el seu comerç i gastronomia. La Fira és una oportunitat única per assaborir Gata de tots els punts de vista.”

Tota la informació de la fira es pot trobar a la web firagataalcarrer.com, on podrem descarregar-nos el fullet i també el plànol per saber les ubicacions dels estands i els horaris de les activitats. Enguany son 41 els expositors, entre els que podem trobar mel, embotits, formages, vins, cervesa artesana, gelats artesans, coques, blat de la marina, bunyols, paelles, moda, desfilades, regals, complements, artesania, llibres, electrodomèstics, carros de cavalls, jocs infantils, escacs, legos, viatges, perfums, artistes…

Les activitats que hi ha preparades per a enguany son:

Dissabte 7 d’octubre

10h IX Campionat d’Escacs Fira Gata al Carrer (Plaça Nova).

10h – 12h Taller de llata (Estand EPA).

11:30h Taller de pa fet amb la farina feta amb blat autòcton de la Marina Alta (Estand de FARINERA LA MARINA)

11.30h Presentació i tall inaugural de Le Gruyère AOP millor formatge del mon 2022 a carreg d’un expert formatger. (Estand Carnisseria Ca Curro).

12h Inauguració de la 18 Fira Gata al Carrer (Des de la Plaça de Espanya comença el recorregut).

12h Visita a l’obrador de la gelateria tradicional (Estand Ca El Tramusser)

12h Fornejat de coques amb Blat de la Marina en directe (Estand La Cosa Nostra)

12:30h Concert de la Rondalla de Gata (Plaça Esglesia)

13:15h Paella per racions i coques acabades de fer (Estand Arrels Racó Gastronòmic)

13:30h- Obertura de barril de cervesa IPA. (Estand Cerveseros Gateros)

16:30h Ruta a l’Ermita a càrrec de Miguel Vives (Oficina de Turisme)

17h Actuació de la batucada Gatukada

18h Desfilada Isla Bonita – Complements Tonia (Estands de Labassa i Tonia)

18:30h Actuació del Grup de Danses La LLata (Plaça Nova)

19h  Concert de música en directe grup REMAKE (Estand Cerveseros Gateros)

Diumenge 8 d’octubre

11:30h Taller de pa fet amb la farina feta amb blat autòcton de la Marina Alta (Estand de FARINERA LA MARINA)

11:30h Tall inaugural del formatge Galmesan, 12 quilos de formatge de llet gallega  (Estand de Carnisseria Ca Curro)

12h Ruta de Coves Roges a càrrec de Miguel Vives (Oficina de Turisme)

12h Visita a l’obrador de la gelateria tradicional (Estand Ca El Tramusser)

12h Fornejat de coques amb Blat de la Marina en directe (Estand La Cosa Nostra)

13:15h Paella per racions i coques acabades de fer (Estand Arrels Racó Gastronòmic)

18h Desfilada de moda infantil a càrrec d’Ana Moda.

20H Cloenda – Cercavila de la Banda Juvenil.

A més a tot hora trobem una sèrie d’atractius com els que segueixen que son oferts pels diferents estands.

PRIMERA FIRA AMB AIGUA GRATIS PER A TOTS I TOTES

Enguany, Glop Glop vol que tots i totes provem la qualitat de la seua aigua pel que tindrà disponible durant tota la fira aigua fresca, aigua amb gas i aigua natural per a tot aquell i aquella que vulgui provar-la.

El seu sistema de filtrat via osmosis inversa permet oferir aigua servida al moment i de qualitat, lliure d’impureses i amb un sabor excepcional.

Estàs pensant a implantar este sistema en la teua empresa o llar? Passa’t pel seu estand, prova la seua aigua i informa’t de tot!

RACÓ GASTRONOMIC AMB CERVESA FETA A GATA

Un any més a la Fira Gata al Carrer es podrà degustar la cervesa elaborada en Gata i amb productes de la zona de la ma de Cerveseros Gateros. A més estaran acompanyats per l’estand de La Cosa Nostra i la Farinera La Marina, encarregada de moldre el blat elaborat ací, a la nostra terra.  

Cervesa artesana, coques acabades de fornejar i productes de la terra, tot amenitzat pel DJ Ironman amb música de la movida

LA COCA GUANYADORA DEL CONCURS NACIONAL DE COQUES ESTARÀ EN LA FIRA GATA AL CARRER

Enguany podràs tenir el plaer de tastar la coca guanyadora del primer concurs nacional de coques. Serà gràcies a Arrels Racó Gastronòmic, que elaboren esta delícia amb farina, feta amb blat autòcton de la zona de La Marina.

Si per a dinar et ve de gust paella, reserva el teu plat allí mateix en el seu estand! Estaran fent-la a partir de les 13:15h.

Si et ve de gust provar una cosa realment tradicional del poble, també estaran rostint les diferents especialitats d’embotit i elaborats de Gata fet pels nostres carnissers. Este embotit també el podràs comprar a la Fira per a portar-te’l a casa.

MEL NATURAL DEL MONTGÓ I ABELLES EN DIRECTE
Els Apicultors Montgó són una associació composta per persones sensibles amb la naturalesa i, per sobre de tot, amb les abelles. Són uns enamorats de la seua cultura i el territori que els envolta, compromesos a conservar el patrimoni sociocultural i mediambiental per a les generacions futures.
Esta associació va néixer per a impulsar l’apicultura de la comarca de La Marina basada en la recuperació de la nostra identitat i el nostre entorn.
Enguany tornen a la Fira de Gata al Carrer de nou per a contar-nos una mica més la seua història, mostrar-nos què fan i com treballen i també a portar-nos els seus productes. Podràs provar les seues mels i portar-te a casa la que més t’agrade.

FORMATGES DEL MON A LA FIRA

L’estand de la carnisseria Ca Curro, una carnisseria que enguany compleix 110 anys, serà l’encarregada de presentar varietats singulars de formatges com ara Le Gruyère AOP. Este formatge ha sigut guardonat com a Millor Formatge del Món en els World Cheese Awards de 2022. Aquest formatge deu el seu característic sabor a la gran qualitat de la seua llet, procedent de vaques alimentades en les pastures suïsses durant l’estiu, i que a l’hivern s’alimenten de fenc.

A més dels formatges també presentarà els seus magnífics embotits entre els que destaca la Sobrasada de la Marina, una edició limitada d’un vertader or roig. No deixes de probar-la.

DINAR O SOPAR A LA FIRA

Cal dir que els restaurants de Gata son una excel·lent opció per reservar taula per dinar o sopar els dies de Fira, però si no has tingut oportunitat d’arreplegar taula tenim altres opcions.

La comissió de festes sempre es una gran opció per fer una picadeta, per fer-te un bocata o per dinar un arròs o una fideuà. També existeix l’opció d’arreplegar diferents especialitats i begudes pels estands i seure a una de les taules que estan per la fira per a dinar.

Estands com Carnisseria Polaca, amb els seus embotits, el Forn de Xaro, amb els pastissets i coques, la comissió de Sant Antoni amb els seus bunyols i el TAPIS amb les seues especialitats completen l’oferta gastronòmica de la Fira 2023.

ELS MENUTS A LA FIRA

Com sempre, els menuts, tenen a la Fira activitats diverses i diferenciades de les que poden fer habitualment. La volta amb carros de cavalls és una des que més els encisen, el contacte amb els animals els emociona. També poden gaudir dels jocs tradicionals, o dels tallers de manualitats que els han preparat a la Papereria Font. A l’estand de l’AMPA tindran mongetes i una moto infantil per torbar-se. Un altra cosa que está preparada per ells es l’actuació itinerant de teatre, amb malabars i focs, que recorrerà la fira.

LA MÚSICA ÉS PART INSEPARABLE DE LA FIRA GATA AL CARRER

Des del primer any la música suma a la Fira. El Gata Fan Club ens ofereix la possibilitat de practicar  una improvisació amb la seua Jam Session que pots fabricar amb els instruments que allí preparen. Esta associació de sobra coneguda per la organitzacio cada any del FIGA, també comptarà al seu estand amb l’actuació del Figapala DJ.

A l’estand de Cerveseros Gateros tenim, a més del DJ Ironman, l’actuació del grup REMAKE.

També podrem gaudir de la batugada Gatukada, la banda juvenil de Gata i la Rondalla Gata.

ELABORAR GELAT TRADICIONAL NO ÉS POCA COS

Enguany a la Fira es podrá visitar l’obrador de la gelateria artesana El Tramusser, que ensenyarà l’elaboració del gelat de carabassa i xocolate, gelat que a més es podrà tastar esta fira com a colofó de temporada.

ART I ARTESANIA EN DIRECTE

A l’estand de l’EPA trobarem de manera continuada una demostració de malla i macramé, i a més enguany també tindrem una demostració de l’art en la fabricació d’un canyís. Una ferramenta tradicional en la escaldà de la pansa que s’elabora a partir de canyes de barranc.

També podreu apuntar-se al taller de llata, per aprendre a teixir les fulles de palma i elaborar feixos de llata que cosit conformen barxes, bosses, cabassos…

Més prop de l’art però íntimament relacionat en l’artesania enguany presentem a la fira una xicoteta retrospectiva d’Art al Vent, l’exposició més internacional que es celebra a Gata cada més d’agost des de fa 20 anys. La major exhibició d’art tèxtil al carrer de tot el territori nacional.