Enguany, la gastronomia torna a ser una de les protagonistes de la Fira de Gata al Carrer.

En arribar a la Fira, podràs començar a percebre l’aroma de les delícies que elaborem en Gata com a embotits casolans de les nostres carnisseries centenàries, pastissos salats tan típics de la zona o coques salades del forn de pa i dolços com la coca maria de llanda on la recepta original és amb farina, ous, sucre i amb un toc de ratlladura de llima, però que es reinventa cada dia i en la Fira de Gata al Carrer la podràs trobar de mil i una formes com feta amb carabassa, pera o plàtan.

Una altra delícia que no et pots perdre és un gelat de Ca El Tramusser. Les seues receptes porten anys endolcint als veïns i veïnes de Gata i voltants i s’ha convertit en un imprescindible que has de provar si vens a veure’ns.

A continuació et contem quins estands gastronòmics podràs trobar en la Fira de Gata al Carrer 2023.

CARNISSERIA POLONESA

En 1914 va obrir les seues portes i ací segueix des de llavors. Hui és ja la quarta generació qui està al comandament però seguint les costums, maneres i receptes que han anat heretant més de 100 anys després.

CARNISSERIA CA CURRO

Amb més de 100 anys d’història i tradició elaborant aquest tipus de sobrassada, en Ca Curro  trobaràs tot tipus d’embotit artesanal que elaboren allí mateix. A part d’embotit també trobaràs carns, formatges, vins i productes gurmet.

CERVESEROS GATEROS

Esta  és una cervesa elaborada al poble i amb ingredients 100% naturals, sense additius ni conservants artificials. No es filtra ni es pasteuritza i, a més, el gas i l’escuma s’obtenen de manera natural pel que és més digestiva.

LA COSA NOSTRA

Esta pizzeria, a més d’elaborar unes pizzes delicioses, es reinventa cada dia per a oferir novetats culinàries i originals a tots els que els visiten. La majoria d’elles s’elaboren amb productes de proximitat i de La Marina com la seua farina, elaborada en la zona.

A la Cosa Nostra i Cerveseros Gateros els podràs trobar junts així que és el perfecte per a parar en els seus estands a prendre’t una cervesa acompanyada d’unes coques casolanes.

FORN DE XARO

Este  forn de pa elabora diàriament dolços tradicionals, pans, pastissos i coques entre moltes altres delícies. En la Fira de Gata al Carrer trobaràs un estand ple de delícies que faran que se’t faci la boca aigua. No sabràs com triar!

ARRELS RACÓ GASTRONÒMIC

Enguany podràs tenir el plaer de degustar la coca guanyadora en el primer concurs nacional de coques. Serà gràcies a Arrels Racó Gastronòmic. També estaran fent paella per si et ve de gust provar un bon arros.

CA LA TRAMUSSERA

Esta  gelateria centenària va néixer en els anys 20. És tot un emblema del poble i ja és coneguda en casi tota la Comunitat Valenciana. Elaboren ells mateixos els gelats i has de provar-los amb la seua famosa oblia en forma de clotxina.

El seu famós granissat de llimona és una altra de les seues receptes secretes i no pots anar-te sense provar-ho també.

Reserva el  7 i 8 d’octubre i vine a provar totes les meravelles gastronòmiques que elaborem en Gata!