Si alguna cosa té Gata és tradició i això ho veuràs en cada comerç del poble, on la majoria ha passat de generació en generació, i amb això, la seua manera d’elaborar molts productes típics com per exemple la sobrassada.

Els embotits en general tenen un origen molt antic ja que s’intentava mantindre el bon estat de la carn el major temps possible.

La sobrassada és un dels més coneguts i es pensa que va arribar a la Marina Alta a data de 1609, quan els repobladors mallorquins, després de l’expulsió dels moriscos, elaboraven aquest deliciós embotit artesanal als pobles de la Marina.

Però també hi ha molts més delícies gastronòmiques com la botifarra, la sobrassada seca o el xoriço i que les carnisseries de Gata exposaran a la Fira i on tindràs l’oportunitat de comprar la que més t’agraden per a endur-te-la a casa.

CARNISSERIES A LA FIRA 2022

CARNISSERIA CA CURRO

Amb més de 100 anys d’història i tradició elaborant aquest tipus de sobrassada, a Ca Curro trobaràs tot tipus d’embotit artesanal que elaboren allí mateix. A part d’embotit també trobaràs carns, formatges i productes gourmet.

CARNISSERIA POLACA

En 1914 va obrir les seues portes i ací segueix des de llavors. Hui és ja la quarta generació qui està al comandament però seguint els costums, maneres i receptes que han anat heretant més de 100 anys després.

CARNISSERIA PEIXET

Aquesta carnisseria compta amb molta història. Segueix al mateix lloc de tota la vida, conservant el caràcter, la decoració i fins i tot les portes. Al entrar podràs imaginar com era comprar ací fa 50 anys. Ací trobaràs embotits casolans que transmeten història i carns selectes entre altres productes com llegums i fruits secs a granel.

¡Allí t’esperem!